Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

25.5.15
0


Trochu ma pobavilo, no viac "spozornelo", že najnovšia aktivita Michala Drotována a niekoľkých poslancov vo veci iniciatívy Správni kandidáti a ich návrhu na zvýšenie transparentnosti pri verejnom obstarávaní a o informovaní o hospodárení v MČ bola označená za akciu "skupinky".

Netušil som, že po Vladimírovi Mečiarovi, na ktorého mal byť počas presunu autokolóny v Nemecku spáchaný atentát a po Mikulášovi Dzurindovi príde skupinárstvo aj do Rače. Vždy som totiž za skupinára považoval osobu, ktorá mala na starosti niekoľko kolegov v rámci zvereného úseku na JRD. (Pre mladších - Jednotné roľnícke družstvo.)

"Je tu naozaj skupinka, ktorá dlhodobo organizuje takéto nechutnosti. Vrátane mediálnych kampaní, vrátane takýchto perličiek, ako sú vláčiky, Badžgoň a iné veci." Týmito slovami rozpútal Mikuláš Dzurinda pred siedmimi rokmi jednu z najväčších politicko-mocenských káuz svojej druhej vlády. Kauzy, ktorej dôsledky zapríčinili stratu väčšinového postavenia vtedajšej vládnej koalície a nadlho poznamenali vzťahy medzi vládnymi partnermi.

Nie, vôbec sa nechcem zaoberať tým, v akom nepredstihu - o dvoch hodinách sotva možno hovoriť ako o predstihu - dostávajú niektorí poslanci niektoré závažné materiály, určené na prerokovanie v komisiách. Prinajlepšom to môže svedčiť o zlej organizácii práce na úrade. Alebo - Úrade. Ako chcete. Avšak aby som písal úrad s veľkým "Ú", muselo by sa veľa v jeho vnímaní všetkých, opakujem, všetkých občanov MČ zmeniť.


Ide mi o tú "skupinku". Inak povedané, zoskupenie podvratných živlov, iniciátorov prevratu, uzurpátorov moci a vplyvu. Tak väčšinou ľudí, obdarených vlastným videním sveta a udalostí v ňom vnímajú iba tí, ktorým ide o moc. V prvom, druhom, treťom a aj v poslednom, nielen neposlednom rade.

Michal, ak máte byť hlavou skupinky poslancov, ktorí akosi "nejdú v línii", potom som sympatizantom tejto skupinky. Ani mňa nikdy nebolo ľahké dostať do línie, čo napokon znamenalo, že som nikdy nemal ľahký život. Ale bol to čestný život. Je a dúfam, ešte bude.

Iba bezmocní, hoci hneď aj obdarení mocou úradu, konšpirujú "skupinky". Možno to nie je až tak zlá správa, spomenúc si na Mečiara, či Dzurindu. Obaja skončili tam, kde mali. A zrejme, nebudú poslední.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára